Pracuju v restauraci a nejde mi to. Jídlo padá hostům do klína nebo na zem, stoly prostírám blbě, manažeři mě nemaj rádi. Když něco pokazím, představuju si jak brutálně vraždím hosty. To pomáhá. Dostávám za to minimální plat, takže to není žádná hitparáda, ale přežít se z toho dá. Výplata sice chodí jednou za 14dní, takže jsem ještě neviděl ani centík, ale nevadí. Až dostanu peníze, koupím si chleba. Moc se na něj těšim, dva dny jsem už nejedl a dneska se mi zdálo o špagetách, když jsem se probudil a znovu usnul, zdál se mi skoro erotický sen o utopencích s pořádnou porcí cibule. Možná mi tim moje podvědomí naznačuje, že bych se měl najíst. A nebo ne.
No, tady je seznam hostů, se kterými se setkávám:
Elegantní požitkář - Draze oblečený muž, většinou 30 - 45 let z pravidla doprovázen mladší slečnou. Snaží se ji oslnit, a tak nás obsluhující zahrnuje přáním o surleon beef, roasted pork with cracklin' skin nebo grilled chicken breast with sweet onion. Slečna je oslněna, účel splněn. My z něj máme prdel, protože stejně přišel jenom proto, že je to all you can eat, a tak žere stejně jako ostatní a je mu jedno, co má na talíři. A slečna je beztak nějaká flundra, která má bulímii nebo podobnou záležitost a po každym chodu si jde odplivnout na záchod.
Vesnický sympaťák - Můj oblíbený typ. Na nic si nehraje. Cokoliv se mu nabídne s nadšením přijme a velice si na tom pochutná. Je vděčný a příjemný a je na něm znát, že pro něj je tohle událost tohoto roku. Většinou obsluhující oslovuje "bro" a při loučení přes celou restauraci zamává a křičí "see ya bro" mám takový lidi rád.
Opilý a rozšafný bohatýr - Jídlo, přeci není to hlavní, před předkrmem objedná 20ti letou whisky, kterou zkušeně zapíjí Zubrowkou. Po prvním chodu už je nacamranej a zve každého člena personálu na panáka nebo sklenku nejdražšího vína. Nesnese odmítnutí, takže je řádně naštván, že s ním nikdo nepije. Ale po dalších 20ti minutách a lahvi vína, už mu to nevadí a zve nás znovu.
Předstírači - Na první pohled je jasný, že nevěděj do čeho jdou. Ale chtěj vypadat důležitě. A tak používaj stejné termíny jako elegantní požitkář, ale neví, co mluví. Když dostane plátek hovězího, řekne si o dalších 10 plátků a opakované varování, že mu to vystydne a nebude to dobrý, ho nezajímá. Při uklízení stolu pak musíme vyhazovat 10 kousků kuřete, 15 plátků hovězího, půlku lososa, 6 žebírek,... a to všechno jen proto, že nedbal našich výstrah, naložil si moc, vystydlo to a nechutnalo mu to.
Můžeš si čórovat jídlo na vyhození? Nebo vám zbytkovou špagetovou erotiku netolerují?
ReplyDeleteZbytková erotika není povolena. Ale občas si ukradnu třeba kus bramboru a hraju si na žida za druhé světové. Běhám s ním po kuchyni a mazlím se s ním a pak ho bez rozkousaní spolknu.
ReplyDelete